Lacul Pietrele, o minune a naturii care pare desprinsă din poveşti, în Parcul Naţional Retezat
Printre cele mai frumoase lacuri glaciare din Parcul Naţional Retezat din judeţul Hunedoara se numără Lacul Pietrele. Acesta se află la o altitudine de 1.990 de metri, pe traseul de acces către Lacul Bucura, cel mai mare lac glaciar din ţara noastră.
Lacul Pietrele este mult mai mic decât Bucura, dar reuşeşte să-i impresioneze pe drumeţi prin frumuseţea sa. De la acest lac, turiştii pot admira câteva vârfuri impunătoare, ce le oferă o privelişte pitorească.
Lacul Pietrele are o adâncime de cel mult un metru şi o suprafaţă de aproximativ 0,4 ha. Turiştii care-şi propun să ajungă la Lacul Bucura nu au cum să rateze Pietrele, plus că reprezintă locul ideal în care drumeţii se pot odihni în drum spre cele mai înalte piscuri din Retezat.
Lacul Pietrele are şi o mică insulă cu jnepeni, iar pietrele din tău au o culoare roşcată. La acest lac se ajunge din Ohaba de sub Piatră, o localitate aflată între Haţeg şi Petroşani, pe drumul care duce spre Nucşoara. Urmează un drum forestier din Nucşoara până la Cabana Cârnic, iar de acolo încă aproximativ două ore de mers pe jos până la Cabana Pietrele.
De aici, turiştii pot urma marcajele cu bandă albastră pentru a ajunge la Lacul Pietrele, Lacul Bucura sau marile vârfuri din Retezat. La Lacul Pietrele se ajunge în aproximativ trei ore.