Plaja Statiunii 2 Mai
Plaja statiunii 2 Mai se intinde intre Santierul Naval Daewoo din Mangalia la nord si plaja din statiunea de frontiera cu Bulgaria Vama Veche la sud. Plaja 2 Mai poate fi considerata a fi un golfulet delimitata la nord de digul ce imprejmuieste portul Mangalia si la sud de digul de la Cherhanaua 2Mai.
In nord este zona de nisip cea mai lata, datorata curentilor maritimi care aduna nisipul la baza digului. Intrarea in apa este lina pe o distanta mare. Vara este amenajat campingul de corturi si de rulote spre drum.
Pe plaja sunt presarate terase, barulete si chioscuri unde se poate servi o gustare sau o bere rece. Zona de nisip este frumos amenajata cu umbrelute din paie si sezlonguri. In zona de sud, malul apei devine stancos si se inalta cativa metri. Pe aceasta portiune plaja se ingusteaza la doar 5-10 metri, iar pe fundul apei apar bolovani. Aceasta este zona veche de campare a nudistilor.
Aici plaja este complet neamenajata. Seara este foarte placuta o plimbare de-a lungul Golfului 2 Mai, pana la cazemata.
Cazemata- este punctul de referinta, care imparte Plaja 2 mai in doua, fiind si punct de atractie turistica. Este o fosta cazemata, din timpul razbului, care s-a prabusit odata cu erodarea malului.
Pe cele 2 diguri din 2 Mai se practica pescuitul de agrement. Zilnic pot fi intalniti pescari amatori care se recreeaza.
Speciile de pesti care se pot prinde in Marea Neagra: chefalul (sub 20 cm se numeste ilarie), labanul (fratele mai mare si mai rar al chefalului), barbunul, cambula, uneori si calcan.
Practic in apropierea tarmului plajei 2 Mai este Zona protejata de plankton – Rezervatia de caluti de mare 2 Mai- Vama Veche.
In apropierea digurilor se poate face snorkeling pentru admirarea florei si faunei maritime. Specii interesante de meduze mici si mari, pestisori colorati frumos, raci, garizi si alte crustacee, pot fi studiate fie din apa, fie de pe stabilopozii de pe marginea digului.
Luna august este cea mai aglomerata. Practic plaja devine neincapatoare.