Barajul Poiana Uzului
Barajul Poiana Uzului din Dărmănești este un baraj antropic construit din contraforţi de 80 m înălţime şi are un volum de apă de 90 mil. mc, al doilea de acest fel din Europa, fiind dat în exploatare în anul 1972.
Acest lac alimentează cu apă mai multe oraşe (Dărmăneşti, Comăneşti, Târgu Ocna, Moineşti, Oneşti, Bacău) şi mai multe comune din judeţul Bacău. Structura barajului unește muntele Piciorul Arsurii de Dealul Mare.
În interiorul barajului sunt încastrate două prize de apă potabilă, una de apă industrială și hidrocentrală cu puterea de 5 MW. Barajul este înconjurat de peisaje deosebite în zona situată între munţii Nemira şi munţii Ciucului.
Lacul de acumulare Poiana Uzului este un lac artificial format prin zăgăzuirea apelor Uzului în 1973 odată cu construirea barajului de la Poiana Uzului, Pivniceri, în primul defileu al Uzului între Dealu Mare, pe dreapta, şi Căpuţeanu, pe stânga. Pana in anul 1969, in acest loc se afla satul cu acelasi nume, sat fondat cu mai mult de un secol in urma.
Lacul are o lungime de 3,75 km, o suprafata de 334 hectare si un volum de 98 milioane metrii cubi. Adancimea maxima a lacului este de 64,7 m.