Centrul de informare vizitare al Parcului Național Munții Măcinului
Parcul Național Munții Măcinului este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a II-a IUCN (parc național, zonă specială de conservare), situată în partea sud-vestică a României, pe teritoriul nord-vestic al județului Tulcea.
Acesta a fost constituit în scopul conservării și valorificării științifice și turistice a zonei, dat fiind faptul că Munții Măcin reprezintă cea mai veche formațiune geologică din țară.
Parcul National Muntii Macinului (11321 ha) este situat pe teritoriul administrativ al localitatilor: Macin , Greci (situate in vestul parcului) comuna Cerna (amplasata in vestul si sud-vestul parcului), comunele Hamcearca si Luncavita (situate in estul acestuia) precum si Jijila (situata in partea de nord).
Punctul de Informare din Greci, care se numește de fapt, Centrul de vizitare al Parcului Național din Munții Măcinului, este făcut cu Fonduri Europene și a fost inaugurat in data de 22 octombrie 2015.
Deschiderea acestui centru reprezinta crearea instrumentului adecvat pastrarii si ocrotirii valorilor unice din biodiversitatea, istoria si etnografia specifice bioregiunii stepice.
Rolul lui este de a oferi vizitatorilor informatii despre habitatele si speciile caracteristice bioregiunii stepice, intr-un mod atractiv si usor de asimilat pentru vizitatori.
Pentru a vizita traseele de drumeție din Munții Măcinului am plătit o taxă de 6 lei /persoană.