Grădina Zoologică Bucureşti

O vizita la Gradina Zoologica Bucuresti este intotdeauna o alegere minunata si totodata foarte educativa pentru cei ce doresc sa isi petreaca timpul liber in mijlocul naturii, departe de haosul si stresul orasului.

Peste 4200 de exemplare, multe dintre ele inexistente in libertate in Romania, iar mai multe dintre ele aflate in pericol de extinctie va asteapta sa le cunoasteti povestile si istoria.

Situata chiar la marginea orasului, langa padurea Baneasa, Gradina Zoologica este un loc unde trebuie sa mergi daca te afli in vizita prin Bucuresti.

Un veritabil parc natural cu o suprafata totala de 5,85 hectare, Zoo Bucuresti adaposteste peste 150 de specii si subspecii de animale salbatice si domestice gazduite in custi, tarcuri, voliere si acvarii ce imita conditiile din habitatul lor natural.

Infiintata in anul 1955 de catre Sectiunea Gospodariei Comunale din cadrul Sfatului Popular al Capitalei, gradina zoologica a ajuns treptat la forma si organizarea actuala.

Intre anii 1955 si 1959 au fost adunate aici animalele care se aflau raspandite in Gradina Cismigiu, Parcul Herastrau, Parcul Carol si in Padurea Baneasa.

In anul 1962, titulatura parcului zoologic s-a schimbat din Coltul Zoologic Baneasa deschis pentru vizitare abia la 1 Mai 1959 in Gradina Zoologica Bucuresti, an in care a si fost inclusa in Anuarul International al Gradinilor Zoologice.

Scopul gradinii Zoologice din Bucuresti este acela de a conserva fauna, cu prioritate speciile aflate pe cale de disparitie si de a educa si instrui publicul vizitator privind modul de viata, alimentatie si zonele de unde provin animalele gazduite.

Printre cele mai spectaculoase animale gazduite la Zoo Bucuresti se numara maiestuosul tigru siberian si regele animalelor leul african, jaguarul, papagalii ara, suricatele si zebrele.

La gradina zoologica din Bucuresti vizitatorii pot admira simpaticii ratoni, cimpanzeii, lebedele negre si pasarile flamingo, jderi, lame, porci spinosi, nutrii, rate mandarine, pelicani, pauni, canguri.

Unele dintre cele mai deosebite specii de pesti exotici pot fi admirate in cladirea speciala a acvariilor alaturi de habitate cu reptile spectaculoase: pitoni, sarpele anaconda, sarpele boa, iguane, crocodili si broaste testoase.

Despre toate aceste animale se pot citi informatii privind locul de unde provin si cum traiesc in mediul lor natural pe panourile amplasate in dreptul custilor, acvariilor sau celorlalte habitate amenajate, sau se pot scana codurile QR pentru a citi pe telefon sau tableta aceste detalii.

Locul este ideal pentru a merge cu copiii, dar si parintii se pot bucura de o vizita la gradina zoologica Bucuresti, intrucat locul este ideal pentru o dupa amiaza placuta si racoroasa, aleile fiind umbrite de arbori si existand banci unde te poti relaxa, ba chiar si locuri de joaca amenajate cu tobogane, leagane si hamace.

Administratia gradinii zoologice Bucuresti organizeaza periodic evenimente tematice in care atat cei mari cat si cei mici pot invata mai multe despre animale si pot participa la concursuri.

Este important sa stii daca te pregatesti pentru o vizita la Zoo Bucuresti ca nu se pot face rezervari de bilete online sau telefonic, acestea putand fi achizitionate doar de la casele de bilete de la intrarea in gradina.

Program de vizitare

1 APRILIE – 31 OCTOMBRIE
Luni – închis
Marți – Duminică – 09:00 – 19:00

1 NOIEMBRIE – 31 MARTIE
Luni – închis
Marți – Duminică – 10:00 – 17:00

25 Decembrie, 31 Decembrie, 1 Ianuarie – închis

Preț bilete

Adulți: 15 lei
Copii<10ani/Elevi/Studenți/Pensionari: 7 lei

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.