Cunoscuta si sub numele de „tinda iadului”, „pestera sinucigasilor” sau „grota sulfuroasa” , Pestera Puturosunu poate fi explorata, caci, asa cum spune si denumirea, o vizita acolo ar putea fi fatala.
Situata in masivul Ciomat-Puturosu, pestera este o veche galerie de sulf ce se afla la o altitudine de 1.052 m. Debitul ei este de 3.000 m3 de gaz zilnic, fiind cea mai eficace mofeta uscata din Europa.
De aici s-a extras sulf in secolele XIV-XVIII.
Din cauza emanatiilor letale de hidrogen sulfurat, aici vin cei care vor sa-si puna capat zilelor. Bolnavi incurabili, tineri dezamagiti in dragoste sau oameni care s-au saturat de saracie aleg sa-si incheie socotelile cu viata in grota cu peretii ingalbeniti de sulf.
Din cauza faimei tragice pe care o are aceasta pestera, localnicii se feresc sa vorbeasca despre ea.

Grota cu aburi din Munții Cernei este o peșteră fosilă îngustă, cu o singură intrare și cu o lungime de 14 metri. Peştera răsuflă aburi fierbinţi de la un izvor termal aflat în capătul grotei. Acești aburi de 52 până la 56 grade Celsius ies la suprafață printr-o crăpătură în stâncă, iar…
În „Banat”

Unul dintre cele mai bizare ecosisteme de pe Terra se afla in tara noastra, in Dobrogea In anul 1986 un grup de cercetatori romani in timp ce faceau cercetari asupra solului, in vederea construirii unei termocentrale in apropierea Marii Negre, au realizat una dintre cele mai mari descoperiri ale secolului:…
În „Constanta”

Grota Studenților sau Portalul Kőluk e cea mai spectaculoasă peșteră din Masivul Piatra Secuiului din Munții Trascău. Văzută din vale, aceasta pare a fi un chip de gigant. Grota are trei arcade ce oferă o panoramă impresionantă asupra văii. Arcada mai mare se deschide spre satul Colțești și Cetatea Trascăului,…
În „Alba”