Peștera Dracului are undeva la 300-400 de metri și se parcurge relativ ușor. Pumnul Dracului, Străjerii, Cascada precum și TRONUL din ultima încăpere a peșterii, sunt cu adevărat impresionante și au șansa să devină principalele obiective turistice din Valea Hiperboreei.
Peștera Dracului se află la ieşirea din Vulcan, la intrarea în Paroşeni (înainte de primele blocuri) unde se face un drum la stânga şi de acolo mai sunt vreo 3 km pe drum asfaltat (dar destul de deteriorat).
Înainte de ultima curbă spre ultima cabană până la baraj, undeva pe dreapta, se coboară la râu, se traversează râul și prin poiana de lângă cascadă se ajunge la peșteră.
Deasupra cascadei s-a montat un pod care ajută la trecerea râului pentru a ajunge la peștera Pumnul Dracului.
Cascada Dracului se află lângă orașul Lupeni. Are o cădere de aproximativ 4 metri și este cunoscută pentru aspectul său sălbatic și pitoresc. Apa care se prăbușește într-o cascadă verticală formează un spectacol impresionant, mai ales în perioadele cu debit ridicat al râului. Se ajunge repede la cascadă din drumul…
Cheile Cernei este o arie naturală protejată de interes național, ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip mixt), situată pe valea Cernei, pe raza comunei Lunca Cernii de Jos. Rezervația naturală aflată în Munții Poiana Ruscă, are o suprafață de 2 ha și reprezintă o formațiune geomorfologică…
În masivul „Vlădeasa”, din Munții „Apuseni”, Cascada „Moara Dracului” își dezvăluie splendoarea avand 20-25 m înălţime, o cădere în două trepte și o frumuseţe sălbatică. Noi am ajuns la Cascada Moara Dracului pornind cu mașina din stațiunea Stâna de Vale. Drumul este accesibil cu maşina pe o distanţă de 15…