Cascadele de la Edessa, Grecia

Edessa este un oraș al apei situat la aproximativ 90 de kilometri de Salonic. Este incredibil câte izvoare, pâraie, cascade și râuri are.

În primul rând, abordarea către oraș este foarte interesantă, deoarece orașul este situat pe o înălțime și cea mai mare cascadă, Karanos, poate fi văzută încă de la sosirea în oraș.

Edessa este un oraș turistic și are o mulțime de facilități de cazare pentru un oraș de uscat. Are chiar și un hotel de cinci stele.

În oraș puteți vizita și muzeul apei în aer liber și fabrica veche de textile. Parcul în care se află cascadele este unul dintre cele mai frumoase din Grecia: plin de umbre, poteci frumoase, verdeață și apă. În parc, în umbra densă, se află cafenele și restaurante excelente pentru o scurtă pauză la o băutură.

Eroziunea naturală, manifestată de-a lungul secolelor asupra rocilor care participă la alcătuirea geologică a zonei, a contribuit la formarea cascadelor, care pot fi admirate astăzi în parcul oraşului.

Până la căderea în gol, apa este dirijată printr-o grădină încărcată de flori şi arbuşti, se strecoară pe sub podeţe, se odihneşte la adăpostului unui bazin, de mici dimensiuni, şi formează minicascade.

Apa celei mai impresionante dintre cascadele Edessei, Karanos, se prăvăleşte 70 m peste o stâncă, înainte de a se îndrepta tumultuoasă spre întinsa câmpie a Macedoniei.

Marea cascadă Karanos este uşor accesibilă şi poate fi admirată în ampla sa desfăşurare, începând de sus, din punctul în care apa se rostogoleşte cu zgomot asurzitor în gol, şi până la bază.

În stânca din spatele cascadei, o mică peşteră poate fi explorată, contracost, de vizitatorii curioşi.

Dincolo de intrarea în peşteră, o platformă special amenajată permite trecerea pe sub şuvoiul de apă în cădere liberă. Experienţa este de-a dreptul copleşitoare.

Cascada Edessa (sau „Karanos Waterfall”) este una dintre cele mai impresionante și cunoscute cascade din Grecia, situată în orașul Edessa din regiunea Macedonia Centrală. Edessa este adesea numită „Orașul Apelor” datorită numeroaselor sale râuri și cascade, care contribuie la peisajul său spectaculos.

Cascada Karanos: Este cea mai mare și mai impresionantă dintre toate cascadele din Edessa, cu o cădere de apă de aproximativ 70 de metri. Aceasta este o atracție principală pentru turiști și locuitori deopotrivă.

Parcul Cascadelor: Zona din jurul cascadei Karanos este amenajată ca un parc frumos, cu alei, poduri și puncte de observare care oferă priveliști spectaculoase ale cascadei și ale peisajului înconjurător.

Pe lângă cascada Karanos, vizitatorii pot explora și alte cascade mai mici din apropiere, fiecare având propria frumusețe și farmec.

Cascadele de la Edessa, cu spectaculoasele sale căderi de apă și peisajele naturale impresionante, este o destinație de neratat pentru oricine vizitează Macedonia Centrală. Combinând frumusețea naturală cu atracțiile culturale și istorice ale orașului Edessa, această locație oferă o experiență completă și memorabilă pentru turiști.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.