Lacul Bugeac
Lacul este cel mai sudic din seria limanelor fluviatile, prezinta maluri înalte si abrupte care pot atinge si 30 m înaltime, fundul plat având forma unui golf-depresiune. Lacul are legatura cu Dunarea, existând un stavilar care reglementeaza schimbul de ape.
În parte a vestica a lacului este prezenta o fâsie de pamânt înalta si stâncoasa (calcaroasa). Remarcabila este si existenta pe versantul drept al lacului Bugeac a unei grote neexploatate turistic formata în depozitele fosilifere din aceasta zona.
Constituie un loc prielnic de iernare si pasaj pentru populatiile de pasari acvatice, majoritatea deosebit de importante din punct de vedere conservativ, cum ar fi de exemplu pelicanul cret (Pelecanus crispus).
Tip rezervatie: Mixta
Suprafata: 1.434 ha
Amplasare: Com. Ostrov, judetul Constanta
Cai de acces
Lacul Bugeac, situat in apropierea granitei cu Bulgaria, la limita dintre judetele Constanta si Calarasi, este accesibil de pe drumul national nr. 3, intre localitatile Ostrov si Lipnita, pe doua variante: drumul local spre localitatea Bugeac si cel spre Galita si Garlita, portiunea de drum dintre aceste doua localitati din urma oferind o buna vizibilitate asupra unei mari parti din suprafata lacului.
Biotopuri principale
Ape statatoare (49,6%)
Mlastini (11,6%)
Terenuri arabile neirigate (17,4%)
Zone cu vegetatie ierboasa naturala (5,6%)