Peştera Liliecilor, Dobrogea
Peştera „Gura Dobrogei” are 3 intrări şi mai multe galerii, lungimea galeriilor fiind de peste 480 m. În această peşteră au fost atestate numeroase mărturii ale activităţii umane, unelte de silex paleolitic şi neolitic, fragmente de ceramică neolitică, cât şi obiecte mai recente din metal aparţinând epocii fierului. 
Peştera oferă condiţii optime pentru coloniile de lilieci, care au dat şi numele peşterii, Peştera Liliecilor. Astfel, cele mai multe galerii şi încăperi ale peşterii sunt zone de adăpostire a liliecilor în timpul verii şi de hibernare în timpul iernii. Marile colonii de lilieci aparţin speciei mediteraneene Rhinolophus mehelyi şi Myotis mistacinus.

Gura Dobrogei aparţine zonei de stepă în cadrul căreia apar pătrunderi insulare de silvostepă, care sunt legate mai ales de porţiunile cu relief accidentat. Lista floristică cuprinde aproximativ 500 de taxoni, din care un număr de 47 de specii se regăsesc în lista roşie a plantelor vasculare. Fauna de vertebrate…
În „Constanta”

Pestera Liliecilor este situata in satul Pestera aflat la 5km de comuna Moeciu, pe versantul estic al dealului Bisericii, in partea de nord-vest a platformei Branului si la o altitudine de 950 m. Pestera s-a format ca urmare a fenomenului de eroziune a muntelui calcaros de unul din afluentii paraului…
În „Brasov”

Cheile Dobrogei reprezintă o bijuterie naturală situată în inima Dobrogei, oferind vizitatorilor peisaje spectaculoase și o incursiune în istoria geologică a regiunii. Situate la aproximativ 40 de kilometri de Constanța, aceste chei se întind pe o suprafață de circa 10 kilometri, traversând comune precum Cogealac, Grădina, Mihail Kogălniceanu, Pantelimon, Săcele,…
În „Constanta”
Tags: cum ajunsdobrogeahartaobiectiv turistic dobrogeaPeştera Gura DobrogeiPeștera Liliecilorvacanta dobrogea
You may also like...