Manastirea Slatioara
Mănăstirea Slătioara este o mănăstire ortodoxă de călugări din România, situată în satul Slătioara din comuna Râșca și înființată în anul 1947. Aici se află sediul Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România.
În anul 1947, ieromonahul Glicherie Tănase (1891-1985) şi schimonahul David Bidaşcu (1885-1961) au construit la Slătioara o biserică-paraclis de lemn cu hramul „Schimbarea la Faţă a Domnului”. Clădirea era lungă, avea un hol pe mijloc, pe ambele laturi chilii şi la capăt era paraclisul. Cu timpul, biserica de lemn a început să se deterioreze şi a necesitat efectuarea de reparaţii capitale.
Considerată neîncăpătoare, biserica a trebuit să fie extinsă. Între anii 1978-1982 s-au efectuat lucrări de reconstrucţie ale bisericii, demolându-se chiliile şi lărgindu-se biserica. Biserica a fost sfinţită în anul 1982 de către IPS Mitropolit Glicherie Tănase. În acelaşi timp, s-au construit un bloc de chilii nou.
În martie 1984, a avut loc un incendiu la Mănăstirea Slătioara, focul pornind din clopotniţă şi ajungând până la biserică şi blocul de chilii al mănăstirii [2]. Ca urmare a râvnei monahilor, biserica şi chiliile au fost renovate şi s-au reconstruit părţile arse. Cu acest prilej, biserica mănăstirii a fost mult mărită, renovată şi repictată.