Manastirea Dominicana din Dubrovnik
Datata din secolul al XIV-lea Manastirea Dominicana este prevazuta cu o arcada frumoasa gotica, precum si cu un muzeu de arta religioasa.
Manastirea Dominicana a fost fondata in anul 1315 si a fost construita cu ajutorul autoritatilor locale si a multor mestesugari locali si straini. Manastirea a fost construita langa zidul orasului, cu scopul de a consolida flancul de nord-est.
Ca atat de multe cladiri din oras, manastirea a fost reconstruita dupa cutremurul din 1667. De-a lungul secolelor, manastirea a jucat un rol important in activitatile culturale din oras. O scara impresionanta, cu o balustrada de piatra duce la usa bisericii din partea de sud, o lucrare de Romensque Bonino de Milano. Deasupra usii este o statuie romanic a Sf. Dominic, fondator al ordinului dominican. In 1419, usa a fost inconjurat de un arc gotic, surmontat de o statuie a lui Hristos. In interior, biserica are un naos larg. Drastica reproiectare din anul 1970 a dus la distrugerea completa a altarul vechi si a sanctuarului. Agatat de la arcul central este o cruce splendida realizata de Paolo Veneziano, oferita bisericii in 1384. Se spune ca este unul dintre cele mai mari crucifixuri pictate din Europa.
Manastirea bisericii (1456-1483) a fost proiectata de arhitectul florentin Maso di Bartolomeo. Arcadele triple ale manastirii inconjoara o gradina mediteraneana linistita.
Turnul clopotnita al manastirii Dominicane este un punct de reper major in Orasul Vechi. Acesta a fost inceput in secolul al XVI-lea si completat in secolul al XVIII-lea.
Manastirea include un muzeu care afiseaza arta religioasa in special din Dubrovnik si Venetia. Din colectia muzeului fac parte: picturi, troite, vase de argint si o racla care contine craniul regelui Stefan I al Ungariei. Intre picturi veti putea admira: Sf. Blaise, Sf. Maria Magdalena, Tobias Angel si Cumparatorul de Titian, si Annuciation de Niccolo Ragusino.