Coloana Infinitului
Coloana Infinitului are înălţimea de 29,35 m şi a fost realizată din fontă, metalizată cu alamă. Ea este compusă din 15 module octaedrice suprapuse, la care se adaugă două jumătăţi de modul, situate la extremităţile superioară şi inferioară.
Fiecare modul are înălţimea de 180 centimetri. Coloana are un nucleu metalic din ţeavă pătrată şi o fundaţie de beton cu adâncimea de 5 metri. Coloana Infinitului este o stilizare a stâlpilor funerari din sudul României.
În 1934, marele sculptor român Constantin Brâncuşi a fost invitat de către Aretia Tătărescu, preşedinta Ligii Naţionale a Femeilor Gorjene, să conceapă un monument în memoria soldaţilor români căzuţi în Primul Război Mondial.
La cererea lui Brâncuşi, de aspectele tehnice ale realizării monumentului s-a ocupat inginerul Ştefan Georgescu-Gorjan. Monumentul a fost turnat în fontă la Atelierele Centrale Petroşani, în septembrie 1937. Coloana Infinitului a fost inaugurată la 27 octombrie 1938.
Acest monument face parte din trilogia Ansamblului Monumental din Târgu Jiu realizat de marele sculptor Constantin Brâncuşi, alături de Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii.
Coloana Infinitului se află în Parcul Coloanei fără de Sfârşit, aflat în capătul Căii Eroilor, pe drumul ce duce către Râmnicu Vâlcea.