Domeniile Vladoi

Crama Siminoc este situată în centrul satului cu acelaşi nume şi a luat fiinţă în anul 1995, iniţial cu o dotare destul de săracă, dar la sfarşitul anului 2009 s-a reuşit modernizarea cramei la standarde europene în baza unui proiect FEADR.

Astazi crama are o capacitate de procesare de 200 de tone de struguri şi de stocare de 80 000 de litri în cisterne de inox, fiind dotată cu : presă pneumatică, vinificatoare inox, instalatie frig pentru fermentare controlată, sistem de răcire pentru mustuială, filtre, pompe, etc.Domeniile Vladoi

Pentru obtinerea unei calitaţi superioare, se face o selecţie a strugurilor chiar din vie, ei fiind culeşi în ladiţe de 15 – 20 de kg, pentru a evita tasarea lor şi oxidarea mustului, iar înainte de a intra în productie mai trec printr-o selectie pe banda de sortare. Imbutelierea se face su o instalatie semiautomata cu o capacitate de 350 de sticle pe ora. Invechirea si maturarea vinurilor se face in baricuri de 225 litri din stejar românesc şi francez.

Familia Vlădoi preia tradiţia cultivării viţei de vie la Siminoc, prin moştenirea de la bunici a unei suprafeţe de aproape 19 ha, vie nobilă în anul 1990. Plantaţia este situată lângă satul Siminoc, în podgoria Murfatlar. Beneficiind de o expunere generoasă spre miazazi, un loc bogat în argile calcaroase şi favorizat de briza mării ( la numai 19 km de Marea Neagră ) are toate condiţiile necesare obtinerii unui vin de calitate. Deoarece via era foarte batrana, incepand din anul 2006 se incepe inlocuirea acesteia cu soiuri moderne valoroase din punct de vedere genetic.
În prezent plantaţia deţine 17 ha de vie nobilă dintre care 9 ha pe rod, fiind dotată cu un sistem de irigare prin picurare, iar lucrările se fac cu utilaje moderne.

Patrimoniul viticol cuprinde soiuri autohtone şi internaţionale precum: Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Chardonnay, Tămâioasă Românească, Fetească Regală, Riesling Italian pentru vinuri albe, iar pentru cele roşii : Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Syrah. Familia Vlădoi a infiinţat în anul 2008 şi o livada de pomi fructiferi de aproape 1.5 ha cu urmatoarele varietaţi : nectarine, caise, cireşe, gutui, prune, mere.

 

Persoană de contact/date de contact:

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.