Gradina Botanica a Palatului Copiilor Tulcea
Gradina Botanica din Tulcea este un cadru adecvat pentru experiment, cercetare si protectia speciilor rare din flora spontana a Dobrogei. Din toate timpurile, viata omului a fost conditionata de cea a plantelor, contactul cu plantele determinand omul sa le cunoasca tainele si sa imbine cat mai armonios utilul cu frumosul. Natura Dobrogei ofera o varietate de relief, flora si fauna.
O Gradina Botanica cu valente de conservare a diversitatii vegetale si de educatie, amplasata in inima Dobrogei era necesara. Actiunea a inceput in anul 1983. In momentul de fata Gradina Botanica din Tulcea dispune de o suprafata de teren de 12 ha, fiind structurata in urmatoarele sectoare: Ornamental, Vegetatia de stancarie a Muntilor Macin, Dendrariu, Sistematic, Rozariu, Vegetatia zonelor umede, Vegetatia nisipurilor marine, Vegetatia Podisului Babadag, Plante medicinale, Pomi si arbusti fructiferi, Specii floricole si legumicole in teren deschis, Pepiniera dendrologica, Sera cu specii floricole de apartament ai inmultitor de material dendrologic, Solarii ai Rasadnite. Dupa 17 ani de la infiintare Gradina Botanica din Tulcea adaposteste peste 1.000 de specii de plante spontane si cultivate.
Gradina Botanica a Palatului Copiilor cu sediul in Tulcea, str. Elizeului nr. 74, Judetul Tulcea, Tel.: 0040 40 514146, Fax: 0040 40 510449 Director – Prof. gr. I Aurel DOROTENCU