Rezervatia naturala „Magurele” (Arie protejata peisagistic) – In rezervatie o nota aparte este conferita de prezenta unor populatii importante de alior (Euphorbia myrsinites), complet izolate de celelalte statiuni indepartate din estul judetului.
Acestea se dezvolta pe sisturi verzi, situatie diferita de restul populatiilor din nordul Dobrogei. Datorita interdictiei de a pasuna in fond forestier pajistile sunt foarte bine conservate si reprezentative pentru stepa neperturbata antropic.
Rezervatia se individualizeaza peisagistic si prin ravenele foarte adanci, sapate in depozite loessoide profunde, ce ajung adeseori pana la roca de baza, unde intercepteaza panza freatica dand nastere unor cursuri de apa cu debit redus, ce au un caracter temporar. Toate acestea genereaza un peisaj spectaculos, caracteristic pentru aceasta rezervatie.

Rezervatia naturala "Chervant - Priopcea" (Arie protejata peisagistic) - Se remarca prin coexistenta in cadrul aceleiasi rezervatii atat a pajistilor stepice pe substrat calcaros cat si a celor pe substrat silicios, ceea ce sporeste in ansamblu numarul de specii si ofera posibilitatea unor studii comparative privind variatia biodiversitatii in functie…
În „Dobrogea”

Rezervatia naturala "Dealul Sarica" - In afara de numerosii cenotaxoni si specii rare si/sau amenintate, ce reprezinta majoritatea etajelor si zonelor de vegetatie din Dobrogea, rezervatia se remarca prin prezenta asociatiei endemice de sambovina (Gymnospermio altaicae - Celtetum glabratae). Rezervatia constituie singura arie protejata din judet si probabil din tara,…
În „Dobrogea”

Peștera și Izbucul Izvorul Albastru al Izei este o arie protejată de interes național, rezervație naturală de tip mixt, care se află în Munții Rodnei, pe versantul sudic al Muntelui Măgura. Aria naturală reprezintă o zonă cu doline, văi, canioane, stâncării și peșteri. Izbucul Albastru al Izei este practic, o…
În „Drumeţii”