Mănăstirea Înfricoşatei Judecăţi
Este situata pe soseaua Costesti-Rosiori, la 7 km ramificatie dreapta, 2 km pana la manastire. Din orasul Costesti sunt autobuze de transport local, dar si maxi-taxi private care circula des in cursul zilei. Mai sunt si diverse ocazii si in plus linia ferata Rosiori-Costesti cu halta Ionesti la circa 3 km. Toti soferii care circula pe soseaua Costesti-Rosiori stiu unde sa-i lase pe turisti daca li se spune ca vor sa ajunga la Troita. Sediul comunei Buzoiesti se afla la 3 km sud de manastire.
Asezamantul monahal care se afla la 9 km sud de Costesti, este construit in campie, pe terenul bisericii parohiale din satul Ionesti, la 200 m vest de soseaua Ionesti-Buzoiesti si la circa 300 m sud-vest de satul Ionesti. Istoric Aproape de locul in care s-a construit manastirea, in anul 1707, a fost schitul cu obste de calugari Butoiul. Devenit manastire, ajunge in 1785-1786 intr-o stare infloritoare. Calugarul Ilie, ajuns staret al manastirii, a trait o viata duhovniceasca superioara si inzestrat cu mult har dumnezeiesc a devenit foarte cunoscut credinciosilor din zona si din alte locuri mai indepartate.
Episcopul Ilarion al Ramnicului venea foarte des la manastirea Butoiul unde avea intalnire cu Tudor Vladimirescu, care-1 avea ca duhovnic pe staretul Ilie. Dupa secularizarea averilor manastiresti, manastirea Butoiul si-a incetat activitatea si fiind parasita de calugari, cu timpul au disparut atat biserica precum si cladirile.
In anul 1998, unui credincios Ion Marin, nea Ion, cum este cunoscut in zona, i s-a aratat in vis Maica Domnului, cerandu-i sa i se ridice o troita mare cu 3 turnuri. Ziua urmatoare, nea Ion a plecat la locul lui din camp pentru a cerceta unde ar putea fi ridicata troita, dar in noaptea urmatoare Sfanta Fecioara i s-a aratat din nou si i-a spus sa nu ridice troita in camp, ci la Vaduve vizavi de fantana. Nea Ion a dat zvonul in sat si cu contributia credinciosilor a ridicat troita pe locul unde i-a spus in vis Maica Domnului.
In cele cateva case din jur care formeaza catunul Prodanesti sunt intr-adevar 5 vaduve, dupa cum declara satenii. Imediat dupa ce s-a construit troita in 1998, la sfintirea ei in 8 iune 1998 a aparut pe cer o cruce si au inceput sa vina numerosi credinciosi din satele din jur cat si din alte locuri mai indepartate, ducandu-se vestea ca cei ce vor sa se roage la troita si beau apa din fantana apropiata se pot vindeca de anumite boli.
Afluxul credinciosilor si vizitatorilor la troita fiind in anumite zile foarte mare, aceasta devine neincapatpare, de aceea parintele Corneliu Popescu, preotul paroh al parohiei Ionesti, s-a gandit c-ar fi bine sa se ridice o biserica mare in apropiere si sa reinvie viata monahala care se ducea aici la manastirea Butoiul.
In 1999 s-a sfintit locul pe care s-a ridicat o mare cruce din marmura si cu ajutorul financiar si manual al credinciosilor si al unor sponsori, in acelasi an a turnat fundatia unei mari biserici tip catedrala si a ridicat un mic corp de chilii cu 3 incaperi. La inceputul anului 2000 a fost obtinuta decizia de infiintare a manastirii.
In data de 15 februarie 2000 PS Calinic Argesanul, episcop de Arges si Muscel, a lansat un apel catre credinciosi sa sprijine aceasta lucrare de mare folos pentru credinta noastra dreptmaritoare. Constructia bisericii a inceput cu ridicarea sfantului Altar, reusindu-se ca la 21 noiembrie 2000, ziua Intrari in biserica a Maicii Domnului, sa se oficieze in noul Altar o mare slujba cu 6 preoti, la care au asistat numerosi credinciosi din satele apropiate si din altele mai indepartate.