Cheile Costestiului
Cheile raului Costesti la est de Arnota, pentru a putea admira trebuie urmat drumul forestier spre Prislop. Singurii care pot strabate cheile sunt pescarii sau curajosii echipati corespunzator.
Cheile Costestiului ofera turistului urmatoarele puncte turistice: biserica 44 de Izvoare, ecosistemul Carligelor Mici se patrunde pe o poteca ce porneste chiar de langa biserica. -ecosistemul Sacii cu Lana, spre care se accede din drumul forestier la circa 1 km de Carligele Mari, de unde se urca spre est spre fagii seculari spre stancile colturoase, privite dinspre Costesti au aspectul unor saci.
Spre deosebire de cheile Bistritei, cele ale Costestiului nu au pesteri, cu o singura exceptie in punctul La molizi ,se afla o grota de dimensiuni mici unde s-au ascuns partizanii in 1949. Din zona cheilor se poate pleca pe trei trasee turistice:
- spre muntele Scarisoara
- spre schiturile Patrunsa si Pahomie
- spre muntele Scarisoara
- spre culmile Piatra Buila Vanturarita
- spre obarsia Raului Costesti
- spre culmea muntilor Capatana.
Biserica parohiala Secaturi este situata in catunul cu acelasi nume. Spre biserica se poate ajunge din Drumul Judetean 646 A,Costesti-Pietreni.
Parcul national Buila Vanturarita A fost de clarat parc natural prin HG 2151/2004. Are o suprafata de circa 4500 de ha si este situat pe teritoriul localitatilor Ciostesti, Barbatesti si Olanesti., intinzandu -se de la vest de raul Bistrita pana la est de raul Olanesti.
- Parcul prezinta elemente deosebite:
- Relief carstic spectaculos;
- Patru sectoare de chei;
- Peste 250 de pesteri si avene;
- Flora deosebita, cu specii protejate:floare de colt,iedera alba, tisa, larice;
- Fauna valoroasa:capra neagra,urs, lup,ras, pisica, cerb,cocos de munte;
- Retea dezvoltata de trasee montane;
- Trasee de escalada;
Obiective cultural istorice valoroase: manastirile Bistrita, Arnota, Patrunsa si Pahomia, schituiri si biserici.