Mănăstirea Govora
Manastirea Govora este un vechi asezamant monahal, amplasat la poalele dealului Cosul Mare, pe raza comunei Mihaesti, la 6 kilometri distanta de Baile Govora si la 18 kilometri de municipiul Ramnicu Valcea. Manastirea constituie un monument arhitectonic medieval de o rara frumusete.
Manastirea Govora este o manastire de maici cu hramul Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai vechi manastiri din Tara Romaneasca, precum si un monument arhitectonic medieval de o rara frumusete.
A fost construita la sfarsitul secolului al XIV lea probabil de Vlad Dracul. A fost pustiita de boierul Albu Intre 1640-1655, tot ansamblul manastiresc a fost reparat de Matei Basarab.
Apoi domnitorul Constantin Brancoveanu cel Sfant renoveaza si inzestreaza ansamblul monahal cu clopotnita si cladirile de pe latura stanga si de nord. Biserica are plan treflat semanand cu biserica manastirii Surpatele. Pictura a fost executata in anii 1711-1712 de zugravii apartinand Scolii de la Hurez.
In timpul lui Matei Basarab,manastirea Govora, ajunge unul din focarele principale de cultura ale tarii.Aici a fost instalata tiparnita daruita de Petru Movila de la Kiev fiind tiparite: Psaltirea in 1637,si alte carti de cult in slavona precum si Pravila de la Govora,prima carte de legi in romaneste.