Turnul medieval din Hotărani
Turnul de la Hotarani construit de Matei Falcoianu, aflat la circa 200 metri spre vest de biserica fostei Manastiri Hotarani, pe un platou de unde domina maiestuos câmpia din jur.
Ridicat cu scopul de a servi ca punct de observatie si de veghe, de la înaltomea ultimului nivel al turnului-clopotnita putea fi supravegheata toata valea Oltului.
Turnul-clopotnita, o masiva prisma de plan patrat, este alcatuit din trei etaje cu platforme din scândura, prima platforma fiind asezata deasupra boltii parterului.
Robust prin proportiile sale, turnul impresioneaza prin masivitate si prin austeritatea plastica, însa cu toate acestea, turnul ca si manastirea Hotarani necesita de urgenta lucrari de restaurare.
Se presupune ca a facut parte din curtea Falcoienilor, boieri inruditi cu domnitorul Neagoe Basarab si ca a fost contruit si de calugari, avand in vedere ca este situat in apropierea manastirii.
In trecut turnul servea ca punct de observatie si de veghe, de la inaltimea ultimului nivel putand fi supravegheata toata valea Oltului;
Localitatea: Fărcaşele
Adresa: Comuna Fărcaşele
Conducere: Primăria Fărcaşele
Cod LMI (Lista Monumentelor Istorice): OT-II-m-B-08922