Schitul Sibiel
Schitul Sibiel mai este știut ca și Mănăstirea Sfânta Treime, o biserică ce se află în partea de Sud a localității care îi poartă numele, la doar 5 kilometri de centrul acesteia.
Schitul a fost construit spre sfârșitul secolului al XVI-lea pe ruinele unei vechi biserici din lemn, care a fost arsă de către popoarele cuceritoare. Au fost găsite mai multe elemente care atestă acest lucru, cum ar fi un cuptor din cărămidă care a fost găsit după mai multe cercetări arheologice.
Mănăstirea Sfânta Treime a fost practic prima școală de preoți și maici din această zonă a României, iar ea și-a exercitat rolul încă de la începutul secolului al XVII-lea, timp de multe decenii. Cu toate acestea, după ce Imperiul Habsburgic a reușit să pună stăpânire pe mai multe teritorii românești, printre care și partea unde se afla Schitul Sibiel, toți călugării, preoții și maicile au fost alungați din lăcașul cult.
Mai mult decât atât, habsburgii au reușit, în mod parțial, să ardă întregul complex, lăsându-l astfel în paragină. Cu toate acestea, datorită eforturilor efectuate de către localnici, dar și cu ajutorul unor personaje de seamă, biserica a fost refăcută, multe dintre icoane și alte elemente fiind donate.
Clopotul, în schimb, a rămas aproape intact de sute de ani, dar acesta a fost confiscate de către germani în timpul Primului Război Mondial, mai exact în anul 1916. De-a lungul anilor, a fost reconstruit și cimitirul care a fost distrus de către habsburgi, iar Schitul Sibiel a devenit un obiectiv turistic important din județul Sibiu, mai ales datorită istoriei sale tumultoase.
Schitul Sibiel se află de-a lungul Drumului Comunal DC68, care leagă Sibiel de Crinț și alte localități din zonă. Acesta se află la aproximativ 30 de kilometri de Sibiu, în partea de Vest, iar DC68 este legat de DJ106E, care la rândul său este legat de E81, acesta din urmă începând din centrul Sibiului.