Mănăstirea Făgețel
Refacerea și construirea acestor lucrări s-au făcut prin purtarea de grijă a P.S. Ioan al Covasnei și Harghitei, cu fonduri de la credincioși creștini din toată țara și fonduri de la Sf. Episcopie.
Târnosirea bisericii s-a săvârșit de către P.S. IOAN al Covasnei si Harghitei înconjurat de un sobor de preoți, în prezența unei mari mulțimi de credincioși din Transilvania și Moldova, în ziua de 29 August 1999, întru slava lui Dumnezeu Tatăl, Amin.
Părinţii mănăstirii au fost sprijiniţi în realizarea acestor lucrări de Unitatea militară de la Lunca de Sus și Unitatea de Jandarmi din Miercurea-Ciuc. Slujba de sfinţire s-a săvârşit de către PS Ioan la 29 august 1999, de ziua hramului „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”, înconjurat de un sobor de 52 de preoţi din Episcopia Covasnei şi Harghitei şi din părţile Moldovei şi Ardealului. La slujba Sfintei Liturghii arhiereşti, stareţul mănăstirii, ieromonahul Andrei Moldovan a fost hirotesit şi ridicat la rangul de protosinghel. În perioada 1995-2008, la hramurile Sfintei Mănăstiri au participat, alături de PS Ioan şi PS Cristofor al Cehiei şi Moraviei, PS Ioachim al Huşilor, PS Ioachim al Romanului.
În anul 2000, odată cu sfinţirea Mănăstirii de la Izvorul Mureşului, Mănăstirea Făgeţel a primit vizita Preafericitului Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Alte personalităţi bisericeşti şi laice care au vizitat mănăstirea: ÎPS Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale; ÎPS Andrei al Clujului, Maramureşului şi Sălajului; PS Macarie al Europei de Nord; PS Sofian, vicar al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, PS Calinic al Argeşului, PS Casian al Galaţiului, PS Irineu al Râmnicului, PS Visarion Răşinăreanu, miniştri, secretari de Stat pentru Culte, Mircea Anghelescu şi Adrian Lemeni.
În prezent, stareţul mănăstirii este protosinghelul Ghelasie Mureşan, iar obştea mănăstirii numără 7 vieţuitori, dintre care trei ieromonahi, doi monahi şi doi fraţi novici.
În data de 9 septembrie 2013, s-a pus temelia unui nou sfânt lăcaş, cu hramul „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”, proiectat de arhitect Aurel Nan, din Miercurea-Ciuc. Biserica nouă, în formă de navă cu abside laterale şi o singură cupolă, după doar 12 luni, este finalizată, în roşu, cu ajutorul credincioşilor din întreaga ţară. La momentul de față Așezământul a îmbrăcat haina picturii, așteptând a fi desăvârșită prin sfințire.