Manastirea Lăpușna
Manastirea Lapusna a fost infiintata in 1997. Biserica de lemn a Manastirii Lapusna, dateaza din anul 1779 fiind monument istoric. In interior se pastreaza aproape in totalitate pictura originara, stranele si candelabrele vechi, precum si o colectie de icoane realizate la mijlocul secolului al XVIII-lea.
Biserica de lemn „Sfântul Nicolae” din Lăpușna a fost construită în satul Comori, în anul 1779, an cioplit peste intrarea în biserică. Icoanele din interior sunt realizate în 1740 de Vasilașcu, zugrav din Țara Moldovei, feciorul lui Chiriac, stegarul din Focșani și au fost preluate de la o ctitorie anterioară.
Este zidită din lemn de stejar și molid, bârnele fiind îmbinate în coadă de rândunică. Turnul clopotniță constituie intervenția ahitectului restaurator, fiind cu foișor și coif înalt, neobișnuit pentru bisericile din zonă.
Ancadramentul intrării este preluat de la ctitoria anterioară, fiind în formă de gaură de cheie. Pictura este murală, în stil naiv popular, plină de viață, cu ample compoziții, realizată de Toader Popovici, împreună cu un ucenic.
În anul 1939, biserica a fost strămutată la Lăpușna și reașezată în natură, în vecinătatea castelului de vânătoare, aparținând familiei regale, la câțiva pași de pârâul Secuieu, din dorința regelui Carol al II-lea. Din anul 1997 s-a hotărât înființarea unei mănăstiri de călugări care să-i redea bisericii viața spirituală și să o îngrijească.