Acum câteva secole, aici se putea face comerț. Astăzi, în Piața Cetății din Sighișoara te poți plimba curios, în încercarea de a descoperi o parte dintre tradițiile și legendele locului.
Te afli în inima Cetății, iar dacă pentru o secundă ai închide ochii vei putea să observi mărfuri multe, frumos așezate pe tarabe, soldați îmbrăcați în porturi naționale, dar și vestitul toboșar.
Te întorci în vremea lui Vlad Dracul, care pare să stătea de pază pentru a apăra aceste locuri, te afli în vremea voievozilor români, în vremea atacurilor care puneau Sighișoara la grea încercare, în care tunurile păreau singurele care o mai puteau apăra.
Și au reușit – astăzi suntem aici, români cu toții și suntem admirați de nații întregi, venite pentru a se reîntoarce în trecut și pentru a se îmbucura cu vremurile noastre pline de glorie și îmbălsămate cu victorii.

Complex medieval de arhitectură militară, civilă și ecleziastică de valoare europeană, cetatea Sighișoara este singura cetate medievală locuită în întregime din sud-estul Europei, făcând astăzi parte din patrimoniul universal UNESCO. În același timp, așezarea sa geografică îi conferă un loc aparte, valea Tîrnavei Mari oferindu-le miilor de turiști, care an…
În „Castele Cetati biserici fortificate”

Cetatea Medievală Sighișoara, situată în inima Transilvaniei, este un veritabil tezaur istoric și arhitectural, recunoscută pentru autenticitatea și frumusețea sa. Fondată în secolul al XII-lea de coloniști sași, cetatea a fost inițial un important centru meșteșugăresc și comercial. Astăzi, Sighișoara este una dintre cele mai bine conservate cetăți medievale locuite…
În „Castele Cetati biserici fortificate”

Biserica Manastirii din Sighisoara face parte din categoria lacaselor de cult cele mai reprezentative ale orasului. Biserica Manastirii din Sighisoara este vizitata anual de mii de turisti, fiind unul dintre obiectivele turistice cele mai insemnate ale regiunii. Biserica dateaza din secolul al XIII-lea, trecand prin numeroase incercari istorice. Unul dintre…
În „Biserici, Sinagoci, Moscheele”