Ghid turistic Tahiti – Polinezia franceza
Considerata una dintre cele mai frumoase destinatii turistice de pe mapamond, Tahiti este cea mai mare dintre insulele Polineziei Franceze, inzestrata cu un relief spectaculos, cu munti acoperiti de o vegetatie luxurianta de un verde stralucitor, in timp ce zona de coasta este la fel de atragatoare, fiind dominata de plaje superbe, marginite de paduri tropicale. Insula, care masoara 1.042 km² si numara aproape 200.000 de locuitori, este destinatia de vacanta favorita a multor celebritati din intreaga lume dar si a turistilor care vor sa-si petreaca concediul intr-un adevarat paradis. Partea de nord a insulei, denumita Tahiti Nui (Marele Tahiti), este cea mai dens populata, in timp ce Tahiti Iti (Mica Tahiti) este accesibila cu barca, cele doua regiuni sunt unite prin Istmul Taravano.
Capitala insulei se afla la Papeete (Cosul cu apa), in trecut, principala sursa de aprovizionare cu apa potabila a localnicilor, astazi principala zona urbana a insulei ce gazduieste cele mai luxoase resorturi turistice, restaurante excluviste si o viata de noapte antrenanta. Nu puteti parasi capitala fara a vizita Le Marché (Piata veche), de unde va puteti procura cele mai frumoase suveniruri si unde sunteti intampinati de arome de vanilie si miresme de flori tropicale si citrice.
Fosta colonie franceza, Tahiti este cea mai mare insula dintre cele cunoscute sub numele de Polinezia Franceza, un arhipelag situat in sudul Oceanului Pacific. Locuita inca din timpuri stravechi, Tahiti a fost locul de popas al echipajului corabiei Bounty, condus de celebrul capitan William Bligh, care a ancorat aici in cautarea arborilor de paine si care a fost impresionat de ospitalitatea localnicilor. Nici navigatorul James Cook nu a ramas indiferent la frumuseatea acestei insule spectaculoase. Totusi, amprenta asupra evolutiei istorice a insulei au lasat-o francezii, care au colonizat regiunea in 1847.
Incepand cu a doua jumatate a secolului XX, insula a devenit teritoriu de peste mari al Frantei, cu o larga autonomie interna, iar limba franceza este declarata limba oficiala. Locuitorii de astazi ai insulei sunt pastratorii unor traditii unice, cel mai bine evidentiate in festivalul Heiva, unul dintre cele mai mari evenimente culturale autohtone, un adevarat spectacol de muzica si dans traditional care se desfasoara anual in luna iulie.
Turistii interesati de istoria locala nu trebuie sa rateze o vizita la Museum of Tahiti, unul dintre cele mai frumoase din sudul Pacificului, in timp ce pasionatii de arta, in special admiratorii panzelor lui Gougain, in mod sigur vor fi impresionati de muzeul ce poarta numele marelui pictor.
Renumita pentru apele sale limpezi, ideale pentru sesiuni de snorkeling sau scuba diving, Tahiti este o destinatie frecventata de marii iubitori ai sporturilor nautice. Daca vreti sa va testati limitele, puteti hrani rechini in spatii special amenajate.
Nici o excursie in Tahiti nu este completa, daca nu ati colindat pietele cu artizanate locale de unde puteti achizitiona un colier de perle negre atat de admirate in intreaga lume, iar seara va puteti relaxa servind cina la unul dintre restaurantele din Vai-éte Square.
Turistii dominati de spiritul de aventura vor descoperi aici itinerarii montane dintre cele mai interesante. Din peisaj nu lipsesc cascade uriase, grotele si pesterile labirintice. Vizitati Bougainville Park, unul dintre cele mai incantoare locuri din Tahiti, in timp ce Gradina botanica, deschisa in anul 1919, expune o multitudine de specii de pomi si plante tropicale.