Cascada Mișina
Cascada Misina este o rezervatie naturala de tip mixt, situata in bazinul superior al Paraului Misina.
Cascada Misina, cu a sa cadere de apa de la 12 metri inaltime. Nu este un lucru nestiut faptul ca zona Vrancei este frevent miscata de placile tectonice din pamantul ei, astfel ca micile cascade din regiune sunt chiar unul dintre efectele acestor miscari. Iar unele dintre ele, cum este si Cascada Misina, sunt de-a dreptul fascinante.
Imprejurimile cascadei sunt si ele de o frumusete ce nu te poate lasa neimpresionat. Conturat de un relief fragmentat, peisajul din jurul Cascadei Misina este compus din Culmea Misinei, Culmea Fagetu Rotund si din Culmea Lacului Rosu.
Flora si fauna zonei sunt foarte bogate, fiind alcatuite din 122 de specii de plante identificate si din o multime de carnivore de mari si mici dimensiuni.
Aria protejata Cascada Misina ocupa un areal de 183,5 ha si este de tip hidrogeomorfologic, forestier, floristic, faunistic si peisagistic. Relieful este dominat de puternicele procese tectonice din trecut, datorita carora, intr-o zona marcata de o panza de sariaj si o falie inversa, s-a format si Cascada Misina cu o rupere de panta de peste 12 m.
Culmea Misinei si plaiul Intorcatoarea domina rezervatia, fiind situate in est, in partea opusa a Culmii Fagetu Rotund, ambele fiind orientate pe directia generala SV si NE.
Peisajul este dominat de culmi care converg spre zona cascadei si confera reliefului un caracter framantat, accentuat de reteaua hidrografica bogata, ale carei vai inguste au versantii abrupti, foarte greu accesibili.
Aici au fost identificate 122 de specii de plante superioare a caror pondere, dupa originea fitogeografica este asemanatoare cu aceea intalnita in ariile protejate invecinate din Cheile Narujei.
Cum ajungem la Cascada Mișina
Vă voi detalia cel mai scurt traseu prin care putem ajunge la această cascadă. Am făcut traseul total (dus/întors) în doar 3 ore. În continuare vă voi prezenta ce traseu trebuie să urmați ca să ajungeți la această cascadă.
Atenție! Este un traseu nemarcat.
Provocarea cea mare pentru acest traseu nu este distanța ( 15 km, dus/întors) ci faptul că pe traseu veți vedea foarte multe urme de animale sălbatice precum ursul, lupul și alte urme pe care n-am reușit să le identificăm.
Un alt aspect important este că există pe fostul drum auto, după cum spun localnicii, foarte mult noroi și șanțuri adânci uneori peste un metru ca adâncime. Noroiul care se vede în imagini e un noroi destul de tare care se trece lejer și cel mai important nu se lipește de bocanci.
Ne-am deplasat cu mașina până în localitatea: Brădetu, Vrancea, 627232, Romania. Am lăsat drumul care duce către Mănăstirea Valea Neagră pe partea dreaptă ( asa te duce GPS către drumul care duce la mănăstire) și am ținut drept înainte până când asfaltul s-a terminat la un depozit de lemne.
Am lăsat mașina și am luat-o pe jos pe lângă râu prin Cheile Narujei.
Practic pe drumul forestier care duce la Cabana BURSUCĂRIA, Brădetu prin Cheile Narujei se merge paralel cu Cascada Mișina de aceea la un moment dat trebuie să părăsim acest drum forestier și să facem stânga să începem urcarea pe munte.
Noi am făcut stânga pe un drum făcut de un Taff și am început urcarea pe munte către fostul drum auto.
Am mers aproximativ 45 de minute până când am ajuns la fostul drum forestier care din păcate nu este localizat pe hărți și este în mare parte distrus de mașinile care exploatează tăierea copacilor.
De aici și până la Cascada Mișina se merge pe acest drum forestier destul de ușor dacă ai o oarecare mică experiență de drumeție. La un moment dat drumul se termină, face stânga și trece prin râu voi trebuie să mergeți în continuare până dați de acest panou.
Mergeți înainte circa 10 minute după ce ați întâlnit acest panou și veți da de cascada Mișina. Mai jos aveți aceași explicație de mai sus doar prezentată video. Sper că veți ajunge și voi la această cascadă, Cascada Mișina.
Poate o poză reală ar fi ajutat mai mult. Cea din imagine este Cascada Putna.
Cum poți face o asemenea greșeală să postezi o cascadă pe care n-o cunoști? În loc de Cascada Mișina ai postat cascada Putna.
Toate imaginile și informațiile din acest articol sunt de la fața locului și prezintă exact ce se întâlnește acolo.